23.12.2008

Servet: İstikrar ve Azim


Süper Lig 2008-09 sezonunun ilk yarısındaki 16 maçın hepsinde 90'ar dakika, toplam 1,440 dakika sahada kalan bir savaşçı.

Geçen sene kendisine yakıştırılan biyonik adam lakabını o kadar hak etmişti ki, aynı performansı Euro 08'de de gösterdi. Doktorlar son olarak "Yeter, daha fazla oynarsan futbol hayatın riske girecek" demese kalan maçlarda da oynamaktan kendini alamazdı eminim. Hele ki Milli Takımda yaşanan sakatlıklar ve kadro sıkıntısı hat safhadayken.

Bütün bunların ardından lige iyi bir performansla başlamak her oyuncunun harcı da değildi hani. Ama kendisinden beklenenlerin aksine yeni sezona da fırtına gibi başlayan ve bütün maçları eksiksiz tamamlayan bir Servet izledik geride kalan 16 haftada. Zaman zaman saç baş yoldurtsa da, ölümcül hatalar yapmış olsa da; bu maçların sayısı 2-3 ü geçmez.

Kırılan elmacık kemiğine -gerçi Servet için elmacık kemiği biraz naif bir tabir olacak o yüzden biz ona elma kemiği diyelim- rağmen, son haftalarda yüzündeki ilginç maskeyle birlikte takımını yalnız bırakmadı yine... Bütün bu özverisini ve hırsını Trabzonspor ve Beşiktaş maçları gibi iki önemli derbide gol atarak taçlandırdı.

Yönetim devre arasında kendisiyle yeniden masaya oturacak ve aldığı ücret konusunda bir mutabakata varacak. Servet'in halen süren 1.5 yıllık sözleşmesi daha var. Ama aldığı ücretin fazlasını hak eden bir oyuncu olarak yönetimin bu durumu görmezden gelmeyeceğini umuyorum.

Hiç yorum yok: