28.12.2008

Bayan Futbolu ve Türkiye



Bayanlar 1. Ligi, Bayanlar 2. Ligi ve hatta Bayan Milli Futbol takımlarımız bulunmasına rağmen ne gazetelerde küçük bir haber görürüz, ne de televizyonda 5 dakikalık da olsa bir görüntü. Bütün futbolcuların eski yeni sevgililerini ezbere bildiğimiz halde, 3 tane bayan futbolcuyu düşünmeden sıralayacak insan sayısı çok azdır. Kendi adıma itiraf etmek gerekirse ben de sayamam.

Birinci lige ve milli takıma baktığımızda Gazi Ünviversitesispor, Sakarya Yenikent Güneşspor, Trabzonspor, Kartalspor, Bucaspor, Mersin Camspor, Zeytinburnuspor, Konak Belediyesi, Mersingücü Cengiz Topelspor, ve Yalıspor’dan oluşan 10 takım var. Milli takım bu takımların oyuncuları ve Almanya’nın Pulheim 2000, Mönchengladbach ve Mellendorf gibi birkaç takımın oyuncularından oluşmakta.

Her sene milyon dolarların, euroların fırıldak gibi döndüğü, transfer ücretlerinin dudak ısırttığı, sadece birkaç takımın toplam değerinin yarım milyar euroları bulduğu Turkcell Süper Ligin takımları ise böyle bir ligin varlığından habersiz gibiler. Bir tek Trabzonspor bünyesinde kurulmuş olan bir bayan futbol takımı var, birinci lig takımları içerisinde.

Belki de 1 tek yıldız transfer bütçesi ile, sadece; 10 takımdan oluşan ligi zenginleştirmek mümkün olacaktır. Yıl içerisinde yapılan onca organizasyonda hatırı sayılacak başarıları olan “Bayan Milli” takımı ise çıtasını yükseltme imkanı yakalayacaktır.

Hiç yorum yok: