27.12.2008

Morgan De Sanctis



Galatasaray’ın Denizlispor ile oynayıp 4-1 kazandığı lig maçı haricinde toplam 16 lig maçının 15’inde forma giyen ve kalesinde 17 gol gören kalecimiz. Morgan De Sanctis 1977 doğumlu 31 yaşında bir kaleci. Bir kaleci için çok ideal bir yaşta. Oyunun zirvesinde diyemeyiz belki ama, Galatasaray savunmasının gösterdiği zafiyetlere nazaran oldukça başarılı. Dört gol yediği Fenerbahçe karşılaşmasında hatalı olarak yediğini düşündüğüm tek golü Carlos’un serbest vuruşunda baraj kurdurmamış olması oldu.

Karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda oldukça yüksek bir yüzde ile kritik kurtarışlar yapıtı ligin ilk yarısında. Milli takıma çağılmış olması ise bizlere ayrı bir gurur verdi. Buffon’un yokluğunda İtalya Milli Takımının kalesinin ona verilemesi gerçekten önemli.

Durumu hala kritik olan ve bizleri endişeye sürükleyen bir oyuncu şimdilik. Daha önce ağzımızın yandığı ve bir daha görmeyi istemeyeceğimiz bir durum söz konusu. Galatasaray’da kiralık olarak oynaması. De Sanctis Sevilla’dan kiralandı ve sözleşmesi 2011 yılına kadar daha devam ediyor. Halen Udinese ile Sevilla arasında De Sanctis’in transferinden dolayı bir husumet var ve bunu Fifa çözecek. Çıkan sonuç Galatasaray için çok önemli.

Şu anda Sevilla kalesinde Andrés Palop ve Javi Varas var. Udinese kalesinin alternatif isimleri ise Jan Koprivec, Samir Handanovič ve Emanuele Belardi. Bunları neden söyledik ona bir bakalım.

Sevilla kalesini koruyan isimlerden Andrés Palop yeri garanti olmayan oyunculardan birisi. Zaman zaman yapılan ortalarda ileriye çıkıp gol atan, kullandığı uzun toplarla asist yapan bir kaleci görüntüsü verse de, bazen kalede ne amaçla oynadığını unuturcasına çok saçma goller yemekte. Sevilla kalesindeki bir diğer isim de Javi Varas. Varas ise İspanya alt liglerinden Alcala takımından alınan sıradan bir kaleci. Yani benim gördüğüm kadarıyla Sevilla kalesi oldukça sıkıntılı. Galatasaray ile anlaşılamaması durumda kaledeki yeri garanti denilebilir. Hatta Sevilla satmayı bile düşünmüyor olabilir ki bu hiç istemediğim bir durum.

Fifa’dan çıkacak olan karar neticesinde Udinese kulübü De Sanctis’in bonservisini eline alırsa sanırım De Sanctis gözü kapalı Galatasaray’ı tercih edecek ve büyük ihtimalle iki kulüp ortak bir noktada buluşacaktır.

Simoviç, Taffarel ve Mondragon gibi isimlerden sonra Galatasaray kalesinde iyi bir yabancıyı daha görmek gerçekten güzel. Kaledeyken müthiş bir güven veriyor bana. Umarım çıkan kararlar Galatasaray için en iyi şekilde gelişir ve kimden olursa olsun en kısa sürede bonservisi ile birlikte transferi gerçekleştirilir.

İş o noktaya geldikten sonra Haldun Üstünel ve ekibine güvenimiz tam. Transferlerde gösterdikleri başarılar ortada. Sessiz sedasız işlerini bitiriyorlar ve medya son dakikada alıyor haberleri. Sanırım işin ve 2008-09 sezonu başlarken gösterilen transfer başarılarının sırrı da burada…

Hiç yorum yok: