14.01.2009

GS Benim dönüm noktam

Rekor bir ücretler transfer oldu G.Antep'ten Beşiktaş'a. 2001 senesinden beri de Galatasarayımız'da verilen bütün görevleri elinden geldiğince yapmaya çalışıyor Ayhan. Özellikle ilk senelerinde vasat bir oyunun üzerine pek çıkmasa da, 2006'dan beri gösterdiği futbol ve her gün üzerine biraz daha koyması gerçekten takdir edilecek bir durum.

Gerek Galatasaray'da gerek milli takımda vazgeçilmezler arasında Ayhan. Bugüne kadar, forvetten oyun kuruculuğa, sağ bekten sol açığa, sağ açıktan sol beke kadar bütün mevkilerde oynadı. Şans verilirse kalede de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum. Geyik bir yana, 31 yaşına gelmiş ama gerçekten futbol oynamaya 28 yaşından sonra başlamıştır. Galatasaray'da kendini adeta yeniden bulmuştur.

Aralık 2008'de 3 yıllık sözleşme yeniledi Ayhan ve futbolu da Galatasaray'da bırakacak gibi görünüyor. Dileğimiz; arkasından gelen gençlere "geç de olsa başarıyı yakalamanın muzice olmadığını" anlatması. Asla baştan başlamak için geç olmadığını görmelerini sağlaması. Sabri sen de duy beni aslanım...

Ayhan önce Beşiktaş'tan transfer olması, sonra da ilk senelerinde Galatasaray forması altında Beşiktaş maçında gösterdiği agresiflikler yüzünden çok eleştirilen bir futbolcu. Belki de bütün bunlar Ayhan'ın yeni kimliğine kavuşması için gerekli olan kamçılar idi. Nitekim ilerleyen yaşına rağmen hala amatör ruhla sahaya çıkması, her maça sonuna kadar asılması da bu kimliğinin bir göstergesi.

Son 2 senedir forma giydiği bütün maçlarda en iyi futbolcuları sıraladığımızda Ayhan büyük ihtimalle ilk üçtedir. Zaman zaman kaptanlık yapması ve yaşının verdiği olgunluk onu eskisi kadar hırçın olmaktan uzak tutuyor. Ama dediğim gibi hırsı ve azmi hiç bir şey kaybetmiyor. Ve her geçen gün oynadığı futbolu bizlere biraz daha sevdirerek üzerine ekliyor. Bu da onu Galatasaray tarihinde unutulmaz arasına alacak bir özellik. 7 senedir giydiği formayı 3 sene daha giyme sözü vererek 10. yılını tamamlayacak.

13 Ocak 2009 tarihinde oynanan özel maçta W.Bremen karşısında attığı gol ise, Ayhan'ın zirve yaptığı anlardan birisi. Attığı her çalımda oynadığı yılların birikim patlaması var. Uzun yıllar daha bizi keyiflendirmeye devam et. İyi ki varsın Kaptan.



Ayhan'dan...

  • "Galatasaray benim için bir dönüm noktası oldu."
  • "Galatasaray’da futbol hayatımın en güzel günlerini geçiriyorum."
  • "Futbolu Galatasaray’da bırakmak büyük onur."
  • "Aslantepe'de yapılacak yeni statta oynamayı hayal ediyorum."
  • "Skibbe'nin otoritesi yok iddiaları çok saçma. Burası Galatasaray Kulübü. Dışarıdakiler bilmez anlamaz.Galatasaray’da otorite boşluğu olmaz, disiplinsizlik olmaz. Her kulüpte olabilecek basit hatalar belki olur."


2 yorum:

Adsız dedi ki...

abi bende nedense bu adami cok seviyorum, hani ilk geldigi senelerde verimsizdi felan birde hircinligi derken tum galatasaraylilar gicik alirdi herkes silinip gidecek iste diye bekliyordu. ne olduysa luce doneminden sonra oldu ve oyununu cok ilerletti bu adam, yeri geldi sol acik yeri geldi oyun kurucu yeri geldi defansif orta saha, yerine gore dum duz orta saha oldu, ama galatasaraylilarin kalbine yerlestigini herkes biliyor. kimse heralde onu hatirlamayacak 2 sene sonra aslantepede kaptan olarak sahaya ciktiginda, yahu bu adam bir zamanlar besiktasta oynamisti diye. cunku o gercek bir galatasarayli oldu artik.

liverpoolandkop dedi ki...

Tugay>Ayhan ..