19.01.2009

Asırlık Rekabet


Bu konuyu atladığımı fark ettim bir an. Papazın çayırında öylesine oynanan bir maçla başlayan ve 100 yıldır devam eden bir rekabet. Kim neden çekmiş bu resmi bilmiyoruz tabi. Ali Sami YEN'in arşivlerinden çıkan bir fotograf ve o maça ait olduğu tescillenen tek fotograf.

Bizim için belki çok şey ifade ediyor bu derbi. Ama inanın bizden başka da çok fazla ilgi gördüğünü söylemek biraz fanatik bir düşünce olur. Zira bir İspanya, bir İtalya yada İngiltere derbisi, ne bilim bir Boca-River maçı aynı anda onlarca kanalda onlarca ülkede yayınlanırken, Galatasaray- Fenerbahçe maçlarının sadece Türkiye'de yayınlanıp "Dünyanın 1 numaralı Derbisi" diye deklere edilmesi biraz garip aslında. Hani bazı kanallarda maç özetlerini bile görememek insanı cidden hayal kırıklığına uğratıyor.

Umarım bu derbi hak ettiği değeri biraz daha görmeye başlar. En azından uluslararası arenada. Hadi biz kıymetini bilemiyoruz, işin suyunu çıkardığımız anlar oluyor da, yabancı basın bari biraz olsun değer vermeye başlarsa, her iki taraf da kendine biraz çeki düzen verir belki. Yöneticiler kendi aralarında devam ettirdikleri saçma sapan çocukça hareketleri bırakırlar, medyamız anlamsız tavırlarından vazgeçer ve taraftarlarımız da kendilerine yakışanı yaparlar. Zaten yöneticileri medyayı düzelttikten sonra seyirci en kolayı.

Nice 100 yıllara, iyi ki varsınız, iyi ki bizlere bu heyecanı yaşatıyorsunuz.

Hiç yorum yok: