14.10.2008

Kalli vs. Skibbe


Bu sezon başlarken, hazır Kalli'den kurtulmuşken Cevat Güler'e şartlı bir teklif yapılabilirdi. Bu şart ise Cevat hoca ile birlikte gelecek vaat eden, Avrupa tecrübesi olan bir isimle anlaşarak ortak çalışması teklif edilebilirdi. Bu isim Skibbe değildir demiyorum. Nasıl bir iş bölümü yapılır orası daha teknik ve idari bir konu fakat teknik ekipte Cevat Güler daha aktif bir rol almalıydı. Antrenman programlarını hala Cevat hoca hazırlıyor sanırım, ama takımın antrenmanlarında bulunması, gerekirse kadro seçiminde fikir vermesi gereken kişilerin başındaki isim bence.

takımı yıllardır tanıyor olması ve geçen sezon "motivasyon" ile birlikte neler yapılabileceğini görmesi açısından ben böyle düşünüyorum.

Ümit Davala ile anlaşıldığında çok sevinmiştim. Bugün bir Hakan Şükür, bir Bülent Korkmaz ya da Ergün Penbe aynı şekilde takımda görev alsa ona da bir o kadar sevinirim. Çünkü içimizden birilerinin başarılarının devam etmesi hem camia açısından çok önemli, hem mevcut futbolcuların ve de özellikle gençlerin örnek alması açısından çok önemli, hem de bu isimlerin daha fazla hizmet edip kendilerine olan güveni yitirmemeleri açısından ve de Türk futbolunun ileriye gitmesi açısından çok çok önemli.

Fakat son bursa maçında gördüğümüz gibi, bir Yusuf’a bile önlem alınmıyorsa ümit'in işini yaptığına inanmamız gerçekten çok zor. Anadolu kulüpleri içerisinde özellikle önlem alacağınız sayılı futbolculardan birisi. Hele ki kadronuzda eksikler var ve orta sahanız zaten sıkıntılıyken...

Skibbe'den çok fazla umutlu olmasam da, hepten karamsar da değilim. Önemli olan yaptığı bu hatalardan önemli dersler alması. Yoksa her kayıpta gönderelim mi polemikleri, yeni teknik direktör gelecek haberleri hocanın motivasyonu ve takımdaki geleceğini görmemesi açısından çok kötü bir durum. Umarım 15 günlük arayı en iyi şekilde değerlendiriyordur Skibbe. günde 2 maç seyrederek bile önümüzdeki 6-7 haftalık rakiplerimizin analizlerini rahatça çıkarmıştır. En azından öyle umuyorum.

İstediği kadroyu tam olarak sahaya süremedi bence Skibbe. Halen devam eden bir sağ bek sıkıntımız var. Sakatlıklar elbette tüm lig boyunca olacak. Bunu engelleyemeyiz. Geçen sene de gördük ki, bütün yabancılarımız sakatken bile maç kazanmasını bildik. yeter ki o motivasyon sağlansın ve o anda elinizdeki kadroyu en iyi şekilde kullanmayı bilin. Tabi oyun içi müdahaleler de çok önemli. Bu konuda da zayıf olduğu yönler var Skibbe'nin. Ama bun da aşacağını sanıyorum. Bunun da alternatifi Cevat Güler'in fikirlerini de almak, kendisini daha aktif şekilde kullanmaktır.

Bir diğer tez de "hala Kalli'nin takımda parmağı olmasıdır" ki bunu düşünmek bile istemiyorum. Ben çok ihtimal vermesem de Ümit ve Boekamp'ın gönderilmesinde bu yaşlı kurdun parmağı olabilir. Ya da söylentiler bu şekilde. Bir de Skibbe istifaya zorlandı haberleri var. Bunun arkasında da Kalli olabilir. Geçen sene de bu adama karşıydım. Tekrar gelmesi takım için felaket olur. Şu anki durum bile takım için hiç görmek istemediğim gibi bir durum.

Umarım en kısa sürede yardımcı heyet sorunu çözülür. Bahsettiğim alternatifler göz önüne alınır ve yürümeye çalışan bir tekere daha fazla çomak sokulmaz.

Hiç yorum yok: