29.10.2008

Demiştik!

AMATÖR KULÜPLER SIKINTIDA

Karamanspor’un profesyonel lige veda etmesi ile Karaman’da kaybolan futbol tutkusu ve heyecanı yerini Amatör lige bırakırken, Amatör takımların da liglerden çekilmesi, Karaman’ın futbol geleceğinde umudunu tamamen söndürdü.Karaman’da B-Gençler Liginde çeşitli takımlar, yaşadıkları maddi imkansızlıklar nedeniyle oynadığı ligden çekilme kararı aldı. Kulüpler Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna takımlarına adına çekilme kararlarını açıklarken, Belediyespor’un içinde bulunduğu imkan ve olanakların hiçbirinin diğer mücadele ettiği takımlarda bulunmuyor.

Hal böyle olunca Belediyespor’un bu yıl sadece oyuncularına sağlayacağı prim uygulamasının 50 bin YTL’yi geçmesi bekleniyor. Diğer kulüplerde bazı takımların sporcularını oynatacak ve futbolcularına forma ve benzeri spor malzemesi alacak para kaynağı dahi sağlayamayacak.

Karaman Amatör Ligde böyle bir dengesizlik yaşanırken, Belediyespor her yıl şampiyonluk kupasını rahatça alıyor. Bu yılda şampiyonluğun favorisi olarak gösteriliyor. Diğer Amatör Kulüpler, oyuncularını düşük prim usulü ve gönüllü oynatarak takımda tutmayı sağlarken, Federasyona para ödemek için yine parasal kaynağı bulmakta güçlük çekiyor.

Peki şimdi ne olacak? Yılların takımı Karamanspor bir hiç mi olacak? Yoksa Belediye Başkanının egolarıyla beslenen Belediyespor karşısında ezilmeye devam mı edilecek?


Hiç yorum yok: