28.10.2008

Trilyonluk tesisler

Trilyonluk tesisi var futbolcusu yok!

Keşke tek şikayetimiz bu kadarla sınırlı kalabilseydi. Yıllarca maddi imkansızlıklardan şikayet ettik, futbolcu alınmadığından yakındık, ama gel gör ki şimdi ortada bir futbol kulübü bile kalmadı...

2004-2005 sezonunda Türkiye 2.Lig B Kategorisine kadar çıkmışken adam gibi bir sponsorla anlaşılmaması ertesi sene 2. Ligden düşmemize mal oldu. İki sene daha 3. ligde savaştık fakat kaçınılmaz son 2006-2007 sezonunda geldi ve maalesef Karamansporumuz amatör kümeye düştü. Zamanın kulüp başkanı Mehmet Ali Demir istifa etti ve amatör kümeye düşmesinin ardından Karamanspor kapanma aşamasına geldi.

Hala süre gelen bir kampanya var mı tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla yok. Yıllardır sanayisiyle ve işadamlarının başarılarıyla övünen Karamanımız bir futbol kulübüne dahi sahip çıkamaz hale gelmiştir.

Belediye Eski Başkanı Yaşar EVCEN zamanından hatırladığım bir olay vardı. Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız hiç bir talep gelmeksizin kendi aralarında başlattıkları bir kampanya ile Karamanın çehresinin değişmesi adına temizlik araçları, çöp toplama konteynırları ve bunlara benzer bir araç filosu göndermişti Karaman'a. Ciddi anlamda bir vefa örneği idi bu.

Bildiğimiz gibi futbol kulüpleri ile öne çıkan şehirlerimiz var ülkemizde. Bugün bir Karşıyaka yada Göztepe diyince çoğu insanın aklına futboldan başka bir şey gelmez. Bunun gibi örnekler mutlaka çoğaltılabilir ve çoğaltılan örneklerde adını görmek istediğim bir takım Karamanspor.

Ticaret Odası, Organize Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Valiliğin ortak geliştireceği projelerle sanayicilerimiz ve Karamanlı bütün herkes yeniden bir ivme ile bir an önce Karamanspor'u layık olduğu yerlere getirmek zorundadır. En azından akıbetinin ne olacağı konusunda şüphe duymamamız gerekir. Önümüzdeki sezona kadar 3. Lige giriş yapabilirsek ne mutlu.

Hiç yorum yok: