31.07.2009

TRT Spor


Türkiye radyo televizyon kurumundan beklenen yeni kanal.

Hali hazırda böyle bir kanal yok sanırım, ama olmaması için de bir sebep yok. Her alanda faaliyet gösteren birçok kanalın arasında eksikliği hissedilen bir kanal bence. TRT'nin son zamanlarda farklı dillere yönelik yeni açılımları oldu. Hazır bir ivme kazanmışken bir de bunu gerçekleştirirlerse vazgeçilmez kanalım olur kendisi.

Çeşitli müzik tarazlarını her kanalda bulmak zor bir iş değil. Ama çoğu kimsenin bihaber olduğu türküleri, sanat müziği eserlerini zaman zaman severek dinlerim TRT kanallarından. trt2 olsun, trt3 olsun bazen harika işler yapmaktadır.

Dille ilgili, tarihle ilgili birçok program ve belgesel sunulur bazen TRT kanallarında. Bunların da önemli bir seyirci kitlesi var eminim.

Spor konusunda ise gerçekten güzel işler yapıyor TRT. Hafta sonları maçlar devam ederken yapılan programlar, maç özetlerini birçok kanaldan önce vermeleri ise zaten ayrı bir güzellik. Bir de 2. ligle ilgili programlar var mesela. Spor kanalı için alt yapısı en müsait kanalların başında geliyor benim için tre. Zaten objektifliğine güvenim sonsuzdur. Yalan yanlış haber yapmazlar. Saçma sapan adamlar çıkarıp konuşturmazlar. Her zaman olması gereken seviyededir programları.

Olimpiyatlar olsun, sporun farklı dalları olsun her zaman yer alır TRT'de. Zaten kuruluş misyonu da bunu gerektirir. Devlet kanalı olması ve her kesime hitap etmesi gerekliliği temeli yatar altında. Hiç bir kanalda kayak şampiyonasını göremezsiniz. Yada su topu, su balesi veya ne bileyim okçuluk turnuvası. Ama zaman zaman TRT'de bütün bu sporlara ait yarışmalar ve özet görüntüler yer alırlar.

Benim istediğim ve birçok kişinin de beklediği bir kanal aslında TRT spor. Mevcut TRT kanalları içerisinde yapılan bütün spor programları tek bir kanalda toplansa zaten yayın akışı sürekli dolu kalır. Böyle bir kanalın açılması durumunda zaten birçok yeniliği ve yeni programları da beraberinde getirecektir eminim.

Bu konuda her hangi bir girişim yada proje var mı bilmiyorum, sadece benim mi aklıma geldi diye de sormadan edemiyorum.

Hiç yorum yok: