27.07.2009

Endüstriyel dedikçe üzerimize geliyorlar



Nihayet 2009-2010 formalarının lansmanı yapıldı. Yapılmaz olaydı. Daha önce de söyledim ama bu formalara para verip almaya gönlüm razı olmuyor. Zaten Adidas bu forma tasarımı konusunda oldukça sıkıntılı ve başarısız bir firma bizim için. Bir de bizim şu reklam olayını abartmamız ve nerden geldiği belirsiz mor formamız, iyice suyunu çıkardı bu sezon için.

Başlayalım parçalıdan; ince bir ayrıntı ama parçalı formada sol göğüs kırmızı, sağ göğüs kısmı da sarı olması gerekirken tam tersi bir tasarım sunuldu bu akşam. Bu işte bir kasıt varsa amacı ne çözebilene aşk olsun. Yok yanlışlık yapıldı ise, yuh artık derim sadece.

Beyaz forma o kadar basit kalmış ki, sadece Türk Telekom yazısı dikkat çekiyor formada. Bildiğin bembeyaz bu, kırmızı nerde sarı nerde diye sorasım geliyor.

Yılın bombası ise mor forma. Hadi geçen sene turuncuyu yedik. Sarıyla kırmızının karışımı dedik en kötü ihtimalle. Ha bir de üst üste bir kaç maça bu formayla çıkıp kazanınca maçları, sesi çıkmaz oldu kimsenin. Uğurlu falan dedik, Hollanda milli takımını anımsadık falan derken öyle geldi geçti.

Ama kimse kusura bakmasın bu mor formayı kabul etmemiz beklenmesin. Şimdi tribünde binlerce taraftar arasında saçma sapan kombinasyonlar çıkacak. Sarı-kırmız-beyaz-mor-siyah-turuncu... Renk cümbüşüne bak, panayıra dönecek son sezonunda Ali Sami Yen. Kemikleri sızlayacak vallahi ecdadın.

Hadi bu formayı yaptınız, anlamadık da bir şekilde yutturmaya çalışacaksınız; Arda'yı kullanıp duygu sömürüsü yapmanın alemi ne? Elinde zaten beyaz ve parçalı formaları bulunanların bir çoğu farklı olsun diye mor formadan da alacaklardır. Maksadı kulübe katkı sağlamak olan bir çok taraftar rengine bakmaksızın alacaktır bu formaları. Ama işin altıda biraz çakallık var tabi. Taraftarın Arda'ya olan sevgisini bilen cin fikirli büyüklerimiz, lansmanı Arda'ya yaptırmakta hiç bir mahsur görmediler anlaşılan. Yemedik ama yedik sayın, napalım...

Ha bir de bu kadar basit bir font kullanılarak yazılan "Türk Telekom" reklamı da cabası olmuş formaların. Hiç mi göz-nizam yok Allah aşkına?

Turuncu formanın gözünü seveyim bu mor formanın yanında... Hiç değilse bu sene farklı bir tasarımla yeniden önümüze getirilebilirdi. Hazır Rijkaard da varken, turuncu-portakal falan hesabı... Bunu da mı biz söyleyelim yahu?

Hiç yorum yok: