2.02.2009

Bıyığını sevdiğim...


Noktasına virgülüne elleşmeden Osman Ağa'nın yazısından alıntı yapalım bakalım:

Galibiyet güzel de gidişat kötü...Böyle başıbozuk bir şekilde şampiyonluğa gidilmez! Gel de Kalli’yi arama! Kalli tek başına bir yığın insanın başaramadığını başarıyordu, yoluna taş koydular. Gel de Kalli’ye hak verme! Anladınız mı şimdi Kalli’yi neden sevdiğimi... O varken bunların olması zor. İyi ki Florya’ya Kalli’nin gölgesi düştü... Ya o da olmasaydı, Galatasaray darmadağın olurdu... Hatırlayın geçen yılı. İki kişi aforoz edildi diye yer yerinden oynadı ama Galatasaray geçen sene şampiyon oldu.
Ya valla severim aslında bu adamı. Kali sevgisi dışında. Aklı başında hiç bir adam, Kalli'nin Galatasaray'a faydalı olduğunu iddia edemez. Ediyorsa da bu meczupça olur. İlk yarısında takımın motivasyonunun içine eden, ikinci yarısının büyük bir kısmını Almanya'da geçiren, son altı haftasında da defolup giden bir adam sayesinde kazanılmışsa geçen seneki şampiyonluk; ya biz farklı bir takımı farklı bir ligi izledik, yada zerre kadar anlamıyoruz futboldan.

Takım içindeki kaynaşma, Adnanların birleştirici unsurları ve Cevat Güler hoca olmasa rüyamızda görürüdük biz o şampiyonluğu. Hepsini geçtim, iki kişiyi aforoz etti diye yer yerinden oynadı demek Lincoln'ün emeğine, oynadığı topa, izlettiği şova resmen edepsizlik olur. Yakışmaz sana Osman Ağa, gerçekten ayıp.

Hiç yorum yok: