26.08.2009

Ev usulü puding


Çocukluğumdan beri favori tatlılarım arasındadır bu meret. Annem pasta yapardı, ben tavayı sıyırırdım parmaklarımla, zaten o arada doyardım epey. Akşama kaselerde soğutulmuş olarak hazırlananı yememe gerek bile kalmazdı hani. Eee bugün de bi nostalji yapalım dedik, iş çıkışı başladım puding yapmaya. İnternetten bir kaç tarife baktım, elde olan malzemelerle başladım yapmaya.

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 11 yemek kaşığı şeker [nasıl bir ölçüyse artık bu, insan bardak falan yazar sayarken yoruyor insanı :) ]
  • 125 gr tereyağı/margarin
  • çok az vanilya

  • Efendim öncelikle toplamda 1 litre olan sütün bir su bardağı kadarını yanmaz yapışmaz, her şeyi düşünen, ama tariflere kafası basmayan akıllı tefal tenceremize döküyoruz. Hikaye kısımlarına takılı kalıp tariften şaşmayın bak ona göre.
  • Sonra yazın sıcağıyla kavrulan tarlalarda yetişen, nice köylünün el emeği göz nuru, tek geçim kaynağı olan buğdaylardan elde edilen ve kapitalist düzenin iğrenç çarkları arasında giderek büyüyen marketlerden alınma unu da ekliyoruz tenceremize.
  • Daha sonra dans eden kavruk tenli insanların topraklarından gelen eşsiz aromaya sahip kakaomuzu da tencereye ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz. Burada amaç sütün içene dökülen kakaonun tamamen topaklardan ayrışması ve kremamsı bir kıvama gelmesi.
  • Baktık ki topaklar tamamen sıvı kıvama gelmiş ve süt ile iyice sarmaş dolaş olmuşlar, hemen şekeri ilave ediyoruz. Sütün kalanını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra koyuverin gitsin artık ocağa. Kısık ateşte karıştıra karıştıra beklemeye başlayın.
  • Bu arada boş duracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hemen küçük bir tavada margarini yada tereyağını eritin, üzerine yarım çay kaşığı kadar olan vanilyayı da ekleyip karıştırın. Sakın yağ cızırdamaya başlamasın, fazla ısıtmayın. Erisin yeterli.
  • Diğer karışım kaynadıktan sonra bir kaç dakika daha karıştırmaya devam edin, altını kapatın az daha karıştırın. Sonra 2-3 dakika kadar bekleyip yağ/vanilya karışımını da ilave edin tekrar karıştırın.
  • Ahahaaaa :)) noldu? Karışmıyor dimi pudingle yağ birbirine? Acele etmeyin biraz daha deneyin karışacaktır. Şöyle kenarlardan kenarlardan çevirin, iyice karıştırın. Bekleyin mutlu sona ereceksiniz. İki karışım birbiriyle özleşecek.
  • Sona ulaştığınız zaman ise 4 ayda 5 kaseye paylaştırın pudingi. Üzerine de artık ne serpmek isterseniz o size kalmış. Evde hindistan cevizi rendesi yoktu fındık koydum ben. Antep fıstığı da olur sanırım. Bulamazsanız bir şey koymayın canım, siz de yani...

Hadi şimdi dolaba koyun, soğusun kasedekiler, akşama yersiniz artık.

Şimdi geldik en zevkli bölüme. Tencerenin dibini parmaklama işi. Aman tanrım ne güzel bir olay yaa... Ama? Ama? Hayırrrr... Yav yaptık ettik bu saatte, sıra tencereyi parmaklamaya geldi ama orucu unuttum ben ya! Yiyemeyecek miyim şimdi ben tencerenin dibini? Ühüü... Kötü zamanlama.

4 yorum:

koala dedi ki...

ulan süpermiş valla. canım çekti sabah sabah. offf.

ciyad dedi ki...

eline sağlık ne güzelmiş de 'ev yapımı puding ' başlığını görünce kafama takıldı.. Benim bildiğim puding zaten bi ev tatlısıdır pastanelerde ve lokantalardakine supangle diyip içinede değişik bi hamur koyuyorlardı sanırım... yanlışım varsa biri beni düzeltsin öğreneyim

vinca dedi ki...

cihad haklısın aslında supangle yada sup falan diyorlar, içine kek falan da koyuyorlar. ben aslında internette tarif ararken de bu şekilde aratınca öyle kaldı başlık.

Adsız dedi ki...

yemekleriniz cok muthis gorukuyo allah bilir tatlari nasildir benim sizden bir ricam var arada bir benim siteyide takip ederseniz ve baska insanlara duyurursaniz memnun olurum adresim :
http://gozbebegi.wordpress.com
tesekkurler