27.08.2009

Adam olun!


"Bir çok yerleri dolaştıktan sonra, nihayet Bahçekapı'daki Şişman Yanko'nun dükkanına gidilerek orada zarif iki yünlü kumaşa tesadüf ettik. Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı. Tezgahtar, mahirane bir el hareketi ile kumaşların dalgalarını birleştirdi. Bir saka kuşunun başı ile kanadının yarattığı renk güzelliğine benzer bir parlaklık hasıl oldu. Ateşin içindeki renk oyunlarını görür gibi olmuştuk. Sarı-Kırmızı alevinin takımımız üstünde parıldamasını tasavvur ediyor ve bizi derhal galibiyetten galibiyete götüreceğini tahayyül ediyorduk. Nitekim de öyle oldu." Ali Sami YEN - 1908

Normal şartlarda, kafası en az bir ilkokul çocuğu kadar basan kimselere bu tanımı yapmanın lüzumu yoktur. Ama son günlerde yaşanan ve Galatasarayla uzaktan yakından alakası olmayan olaylar ve bu olayların Galatasarayla bağdaştırılmak istenmesi üzerine bir kaç söz etmek istedim.

Zamanında bir tribün koreografisi üzerine, iç güvey ezik damat Ercan Saatçi'nin yorumunu bir çok kişi bilir. Sarı kırmızı renkler kullanılmış, koreografi de zemin rengi de yeşil olarak seçilmişti. Bahsi geçen zemin "stad çimleri" olduğundan mavi hazırlanması düşünülemezdi elbette. Ki zaten buna dönüp dönüp cevap vermenin de lüzumu yok, rahmetli Alparslan Dikmen Abimiz itin götüne sokmuştu içgüveysini.

1905 yılında kurulan ve ilk olarak renkleri kırmızı-beyaz olarak seçilen, daha sonra da yukarıda alıntı yaptığımız ve 1908'de yaşanan olay neticesinde sarı-kırmızı renkleri kulübün renkleri olarak belirlemiş bir kurum ile 1980 lerde ortaya çıkan bir kaç it sürüsünün yönettiği bir terörist grubu; renkleri aynı gibi geri zekalı bir benzetme vasıtasıyla mukayese etmek ve yüz üç yıllık şanlı tarihi bulunan bir kulübün taraftarlarına "terörist" muamelesi yapmak şerefsizliğin en önde giden hareketlerinden birisidir.

Bu bağlamda, yine bahsi geçen bu terörist grubun üyelerinin ve sempatizanlarının bolca ikamet ettiği ilimiz Diyarbakır'da geçen hafta sonu Diyarbakırspor ve Fenerbahçe arasında oynanan 2009-2010 sezonu Turkcel Super Lig karşılaşmasında yaşanan olayları Galatasaray taraftarlarına ve camiasına mal etmeye çalışmak da en az diğer örnekte olduğu kadar haysiyetsiz ve şeref yoksunu bir açıklamadır. Hele ki bu açıklamalar olayın muhatabı ve ev sahibi rolündeki takımının yetkili ağızları tarafında gelmişse daha da vahimdir.

Büyük Galatasaray taraftarları olarak Diyarbakırspor Kulübünden sözlü yada yazılı bir açıklama yapılıp Galatasaray camiasından özür dilemelerini istemekteyiz. Bu bir rica veya temenni değil, yapılan saygısızlığın karşılığında ufak da olsa özeleştiri yapmak adına gösterilmesi gereken bir davranıştır.
---------------------------------------------------------------
Alparslan Dikmen'in Ercan Saatçi'ye cevabı: http://www.rerererarara.net/sozluk.php?process=eid&eid=11964
---------------------------------------------------------------

2 yorum:

ciyad dedi ki...

harikasın hocam kutluyorum seni...

Galatasaray Sözlük \ turuncu

suzan dedi ki...

bence bu duruma herşeyden ve herkesten önce adnan polat müdahale etmeli ve galatasaray camiasının bu şekilce çirkin söylemlerle yıpratılmasının önüne geçilmelidir.çünkü ne zaman galatasarayda işler iyi gitse asılsız söylemler ve sahte gündemlerle camiamızın ilgisi,kenetlenmişliği bozulmak isteniyor.