17.04.2009

Kısa farla asla yetinmeyen lanet sürücüler


Şehir içi ya da şehirlerarası yolda, karşınızdan ya da arkanızdan gelen, muhtemelen aracın kısa farla da ilerleyebildiğinden habersiz, insanı deli eden sürücülerdir. Tıpta bir adı var mıdır bilmiyorum ama trafikteki adı orospu çocukluğudur bunun.

Şehir içinde o kadar etkilemez ama şehirlerarası yollarda çileden çıkarır, geçici körlük yaşatır, hatta kaza bile yapmanıza sebep olabilir bu yavşaklar. Karşıdan gelirken uzunlarla gözünüzü öyle bir etkilerler ki; far avına maruz kalmış tavşan gibi kalırsınız bazen. Şayet yol tek şeritli ise hızınızı düşürmek zorunda kalırsınız. Küfrün, selektörün bini bir para... Şayet karşınızdan böyle bir yavşak geliyor ve her türlü görsel, işitsel uyarınıza rağmen hala o lanet farlarını söndürmüyorsa, metanetinizi koruyun, yolun sağındaki çizgilere odaklanarak biraz da hız keserek kurtulmaya çalışın.

Yok, eğer bu ibne arkanızdan geliyorsa, önce dikiz aynasının açısını değiştirin, yan aynalara gözünüzü kaydırmamaya bakın. Yolun en müsait olduğu yerinde hızınızı keserek bu yavşağın sizi geçmesini bekleyin. Tabi bu işlemden evvel, frene hafif hafif basıp çektiğinizi, dörtlü flaşörleri(dörtlü sinyal de deniyor) yakıp söndürmüş olduğunuzu ve arkadaki yavşağın anlamadığını var sayıyoruz. Yoksa insanlık halidir, unutulmuş olabilir. Şayet unutulduysa, duyarlı yurdum sürücüsü hemen kısa farlara geçer. Ama bu uyarılar cevap vermiyorsa ikinci adım farzdır artık. Sizi geçmesine izin verdikten sonra hemen vites küçültüp gazı kökleyin ve öndeki araca yeterince yaklaşın, gün sizin gününüz. Karşıdan gelen araç yoksa yakın gitsin anasına satıyım uzun farları, ne yapsanız müstahak bu götverene. Artık rahatsız olma sırası onda. Vicdanınızın elverdiği kadar ibnelik yapın. Sonra kendi haline bırakın yoluna devam etsin.

Bir kaç saat önce benzerlerine rastladım bu sürücülerin, hala gözlerim ağrıyor. Eminim onların da kulakları çınlıyordur. Etmediğim küfür kaldı mı hatırlamıyorum. Bir ara öyle coşmuşum ki, müziğin sesini bastırdı küfürlerim. Hay Allah belanızı versin emi...

Hiç yorum yok: