6.11.2008

Resital



Bütün Aslanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yıllardır özlediğimiz oyunu oynadılar bu gece. Umarım ligde ve UEFA da aynı oyun mantığı devam eder. Uzun zamandır izlediğim en iyi Galatasaraydı diyebilirim bu gece. Onca eksiğe rağmen Skibbe'nin galibiyet için çıkması Benfica'nın bütün oyun anlayışını tersine çevirdi. Çok daha fazla gol atabileceğimiz bir karşılaşmaydı, sağlık olsun.

Ayrıca gollerdeki güzellik ayrı bir zevk yaşattı bana. İlk golde kornerden Lincoln'ün kullandığı topa Servet( parantez içinde Servet, evet evet gerçekten Servet)'in kafa pasıyla harika bir vuruş yapan Emre Aşık ( evet bu da şaka değil harbiden Servet verdi Emre vurdu) izledik. Rüya gibi bir goldü.

Ayrıca ikinci golde, gol öncesi Lincoln'ün müthiş baskısı ve azmi, Ayhan'ın pası ardından Arda'nın harika pası, Ümit Karan'ın bitirici vuruşu da görülmeye değerdi. Özellikle Ümit, Arda, Lincoln ve Emre kusursuz oynadılar. Ümit'in zaman zaman Baros ile yer değiştirmesi, orta sahada ve defansta yaptığı yardımlar Benfica'yı çok etkiledi.

Hem gol atıp hem de kritik müdahalelerde bulunan Emre ise maçın yıldızı denilebilecek seviyede güzel oynadı. Baros ise bugün girdiği pozisyonlarda gol bulamasa da, özellikle birinci golün hemen öncesinde kaleciyle karşı karşıya kaldı ve atamadı, ama pozisyonun devamında korner ve gol geldi. Yine de Baros'da görevini iyi yaptı. Kewell'ın yokluğunda Ümit ile beraber hem forvet hem sağ kanat açığını maç boyunu beraber kapattılar.

Maçın kırılma noktası ise Morgan De Sanctis'in kurtardığı harika şuttu. Maçın genelinde güven verdi ancak kurtardığı o muhteşem pozisyon tam jeneriklikti gerçekten.

Deplasmanda oynanan ve harika organizasyonlarla, ayağa top yaparak bitirdiğimiz bu maç bu senenin dönüm noktası olacaktır bence.

Tekrar tekrar Galatasarayıma teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok: