13.01.2009

Oh my god.. Gs vs. Wb

Yerlisi yabancısı, Galatasaray'ı bilen Sabri'yi tanıyan her futbolsever muhtelif dillerde aynı tepkiyi verdiler bu gece. Maçın başından itibaren koşan, mücadele eden, pres yapan, orta yapan ve bütün bunların üzerine bir de serbest vuruştan gol atan Sabri.. Alışık olmadığımız bir durum tabi. Böylesine güzel başladığı oyuna bir de asist ekledi ki akıllara zarar.

Galatasaray'ın en hırslı futbolcularından birisidir kendisi. Oyuna küsmez, hocaya küsmez, neresi verilirse o mevkide oynar. Elinden geleni yaptığına inanırım her zaman. Her oyuncunun bir kapasitesi var ve fazlasını görmek gerçekten güzeldi bu gece. Bundan sonraki maçlarda aynı performansı beklemek ancak hayal kırıklığıyla sonuçlanır.

De Sanctis için söyleyeceklerim hiç değişmiyor. İnanılmaz güven veren, kritik kurtarışlar yapan, sezon sonunda alınmazsa bütün taraftarların üzüleceği bir isim. Bugün de yine güzel işler yaptı kalede.

Serkan Kutuluş(19), Emre Güngör(25), Mehmet Topal(23), Alparslan Erdem(21) dörtlüsü ile çıktık bugün. Servet ve Meira'nın yokluğunda en büyük iş kuşkusuz M.Topal'a düştü bugün. Zaman zaman defans kurgusunda zafiyetler versek de bir arada maça çıkmamış bir dörtlü için fena sayılmazdı.

Arda'nın istediği zaman oyuna nasıl ağırlığını koyabileceğinin resimlerinden birisiydi bu maç. Yaşına göre çok zeki bir oyuncu. Bugün Sabri'nin de olağan üstü oynamasıyla orta sahada topa epey hakimdi takım. Takımda vasat görünen Volkan Yaman ve Mehmet Güven oldu. Kadrodaki yeri zaten sabit olan Baros'un ise, bu maçı ciddiye almadığı her halinden belliydi.

Maç için sayılacak artılardan birisi de hep istediğimiz, adeta biraz özleyin, arada sırada ancak bu tadı alırsınız havasında giydirilen Parçalı Kutsal Forma. Biz bu formayı daha çok maçta görmek istiyoruz. Futbolcularımıza da en çok yakışan forma bu zaten.

Mehmet Güven'in takım kaptanı olarak sahaya çıkması ise hayli garip geldi. Akıllara gelen; Sabri ve Arda'nın gelen kaptanlık teklifini kabul etmeyişinden sonra Mehmet Güven'e verilmiş olmasıdır bu maç için. Yine de illa ki Arda ve Sabri dışında birisine verilecekti; Mehmet Topal daha uygun bir tercih olurdu. Hadi olmadı De Sanctis... M.Güven nerden çıktı gerçekten anlamadık.

Hiç yorum yok: