30.10.2008

Arsenal vs Tottenham


Arsenal 4:4 Tottenham

Harry Redknapp ile ilk deribisine ve hatta ilk maçına çıkan Tottenham 90 dk boyunca izleyenlere muhteşem bir oyun ve 8 gol sundular. Ligin en güçlü ekiplerinden Arsenal'in konuğu olan Tottenham önce 3-1 daha sonra da 4-2 gibi 2 farklı skorlarla 2 kere geriye düştü. Ve nitekim oyundan kopmayayarak 90+4 de durumu 4-4 e getiren golü buldular.

Arsenal her zaman olduğu gibi maça büyük bir üstünlükle başladı ancak maçın 60 lı dakikalarından sonra gelen rehavet ve Tottenham'ın cesaretlenmesi maçın kaderini çok farklı etkiledi.13. dakida David Benty ile açılan perde 89. dakida Jermaine Jenas ve uzatmalarda Lennon'un golleriyle kapandı. Tottenham ve futbol severler için güzel bir maç olurken Arsenal için adeta kabus gibi bitti maç.

İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi grup maçında da benzer bir oyunla Fenerbahçe karşısında farklı bir skor elde eden Arsenal belki de aynı kabusu İstanbul'da da yaşayarak gidecekti. Fenarbahçe'nin bulduğu pozisyonları hayasızca harcaması ve son vuruşlarda gösterdiği etkisizlik sanki Tottenham için ders olmuştu.

Çok zor görünse de Aragones'in bu maçı çok iyi analiz edip Arsenal karşısında benzer önlemler ve hücum stratejileri gerçekleştirmesi gerekiyor. Fenerbahçe için çok zor bir maç olacak. Özellikle Aragones'in kuracağı kadro ve belirleyeceği oyun bu maçın kilit noktası olacaktır.

Hiç yorum yok: